At last, our female of Guiding Eyes for the Blind has joined our Purpose Dogs family. Some time ago our followers were allowed to suggest a name with the letter ‘H’, whereupon we collected the 5 most submitted names. Her forever-family was given the honor of making the final choice: HOLLY!
Good luck Holly, you’re a top girl. Thanks Joris and Ellen for giving her a loving home.

We dompelen jullie graag onder in de eerste maanden van Holly’s verhaal.

In oktober waren we in blijde verwachting van de komst van een teefje uit de USA! Ze werd ons geschonken door Paul Keymer en Guiding Eyes for the Blind. Daar kunnen we enkel heel erg dankbaar voor zijn!  

Ondertussen zijn we een paar weken verder en we kunnen ons levendig voorstellen dat jullie uitkijken naar een verslagje van haar belevenissen in België! 

Na zo ongeveer de halve wereldbol afgereisd te hebben, kwam pup Frito – samen met haar broer Frasier en begeleidster Clover – op 22/10/2022 vanuit New York aan in Schiphol Airport/Amsterdam. Dr. Bob Proesmans van Purpose Dogs vzw haalde haar op en bracht Frito naar haar tussentijds gastgezin in Wellen. Daar ontmoette ze niet enkel Laura Munsters maar kreeg ze ook voor het eerst haar nieuwe naam te horen. Daar hoort een leuke anekdote bij. Op sociale media werd aan alle sympathisanten gevraagd om een naam met een ‘H’ op te geven waaruit dan een top 5 geselecteerd werd. Haar ‘forever home’ – waar Holly op 02/01/2023 naartoe verhuist – kreeg de eer om de definitieve keuze te maken: HOLLY!  

Laura is tevens gastgezin van Tinka, moederdier van Purpose Dogs vzw en, op dat moment, 6 weken drachtig. De kennismaking verliep op een heel rustige manier en de klik tussen de twee honden was er vanaf het eerste moment. Holly voelde zich al heel snel thuis. Méér nog, ze vond het niet meer dan normaal dat ze in Tinka’s mand en bench ging liggen: samen en tegen elkaar is toch zoveel leuker?! Tinka vond het allemaal goed… 

Vooraleer Tinka naar haar materniteitsgezin vertrok om er te bevallen, kregen zij en Holly nog 2 weken de tijd om – zowel binnen- als buitenshuis – volop met elkaar te spelen en te ravotten.  

In de tuin werden de struiken gretig verkend en Holly kwam al snel tot de ontdekking dat takken héél interessant zijn om op te knabbelen, ermee te spelen en ermee rond te lopen. Ze is duidelijk verzot op hout! 

Vertrekken op wandeling verliep iets moeilijker. Het paard op de weide leek in Holly’s ogen toch wel heel groot en boezemde haar wat angst in waardoor ze blokkeerde en stil bleef staan. 

Laura, een ideale gids met veel hondenkennis, bouwde samen met Holly verder aan gewenning, hechting, socialisatie en opvoeding. Vanop een veilige afstand en op haar eigen tempo, leerde Holly langzamerhand kennismaken met het paard. Resultaat? Na een paar weken, snuffelde ze aan haar nieuwe, grote vriend en kon ze in alle rust op wandeling vertrekken. 

Het samenleven met de katten des huizes vroeg ook wat geduld. Balou was nieuwsgierig, wou spelen… dit kwam helemaal goed. Meisy daarentegen had schrik van die levendige, speelse pup en vluchtte weg: dé aanzet voor Holly om haar enthousiast achterna te rennen – wat helemaal niet naar de zin was van Meisy. Stap voor stap werd het wennen aan elkaar opgebouwd, te beginnen met het creëren van afstand tussen Holly en Meisy. Daarna werd Holly afgeleid met een balspel. Hierbij ving Holly wel een glimp op van de kat maar aangezien haar focus op de bal lag, holde ze Meisy niet achterna. Nu tolereren ze elkaar en lopen ze, langs mekaar, het huis door. 

Helemaal in het begin was Laura – in Holly’s beleving – soms iets te lang weg en dat vond ze niet zo leuk. Dan moesten de plastieken stoelen het maar ontgelden. Is dat vreemd? Natuurlijk niet! Holly is een uiterst sociaal dier en wil zo graag samen zijn met haar gezin. Laura’s twee geplande weken verlof kwamen dus heel goed van pas! 

Er was volop gelegenheid om veel tijd met elkaar te spenderen, wandelingen te maken en andere hondjes te leren kennen waarmee op een gezond intense manier gespeeld kon worden – zonder hierbij ‘over de rooie’ te gaan. Kortom, om samen leuke dingen te doen en op ontdekking te gaan. Daar hoorde natuurlijk ook familiebezoek bij. Ze werden uitgenodigd bij Laura’s ouders en zus en Holly kon kennismaken met het schattig nichtje van 7 maanden oud. 

Ook een eerste ontmoeting met haar ‘forever home’ mocht uiteraard niet ontbreken. Voor deze familie wordt het binnenkort een eerste ervaring in het samen zijn en leven met een hond. Dit gezin met twee jonge kinderen heeft echter overduidelijk het hart op de juiste plaats en wordt zorgvuldig begeleid door Purpose Dogs vzw. 

Dit eerste bijeenzijn met haar toekomstig gezin verliep alvast heel positief. Holly was duidelijk erg enthousiast om hen te leren kennen. In de tuin snuffelde ze volop en rende ze uitgelaten heen en weer. Het zoontje van zes wou heel graag spelen met Holly maar zij koos voor interactie met nu en dan een rustpauze: dan nam ze even afstand en deed stoïcijns haar eigen ding. Het dochtertje van vier vond die stoeiende pup toch een tikkeltje spannend. Een natte neus in het gezicht krijgen was een totaal nieuwe ervaring en vond ze eerst niet zo fijn. Holly reageerde daar heel goed op: dat ze op dat moment geen knuffel kreeg vond ze helemaal oké en ze ging verder met het leren kennen van papa en mama. Dit wederzijds respect, waarbij ze elkaar de nodige ruimte schonken, zorgde ervoor dat Holly zich helemaal op haar gemak en veilig voelde. Eénmaal binnen in huis wou Holly zich dan ook dolgraag bij de kinderen in de zetel nestelen… 

Eerstdaags staat er samen ook nog een wandeling bij Laura in Wellen gepland: de laatste uitstap vóór Holly’s verhuis naar haar permanent gezin! 

Even langsgaan bij een trimsalon voor een korte puppygewenning stond ook nog op het to-dolijstje. Wennen aan kammen, borstelen, nageltjes knippen … geen enkel probleem! Bij het intense geluid van de droger was Holly  wat aarzelend maar Laura begeleidde haar met veel lieve, geruststellende woordjes. Ook dat ging goed! De trimster gaf dan ook heel wat complimentjes! Ze vond Holly een hele leuke pup met voorbeeldig gedrag. Om – terecht – trots op te zijn! 

Holly kreeg in die eerste weken dus toch wel wat nieuwe indrukken en prikkels te verwerken. Laura had er echter constant oog voor dat Holly nooit overprikkeld geraakte of tot iets geforceerd werd waar ze nog niet klaar voor was. 

Dit zorgde voor mentale rust en Holly voelde zich op haar gemak. Dat werd bevestigd tijdens haar eerste gedragstest toen ze zo’n vier maanden oud was. Hieruit bleek dat ze inmiddels een goede, veilige hechting met Laura ontwikkelde.  

Terwijl we er ons bewust van zijn dat training relatie-opbouwend moet zijn en ondergeschikt is aan het welbevinden en het opvoeden van de pup, is het tevens een handig extraatje. ‘Zit’ en ‘Lig’ kende Holly perfect: dit werd haar reeds door onze Amerikaanse vrienden aangeleerd. Het is deugddoend om zien dat Holly een trainingsmoment ervaart als echte ‘quality time’: ze is leergierig, doet graag iets voor een snoepje, ze snapt snel de bedoeling en onthoudt het goed. Holly zit hierbij duidelijk in haar comfortzone en is een voorbeeldstudent! 

Het is verbazingwekkend… Enerzijds zit Holly vol levenslustige energie, terwijl ze anderzijds een bewonderenswaardige rust en zelfvertrouwen inherent met zich meedraagt. Wat een stabiele, veelbelovende pup!  

Daarnaast is ze een heuse knuffelkont! Bij wijze van begroeting steekt ze – telkens opnieuw – op een schattige manier haar snuit tussen je benen en draait om je heen. Soms staat ze hierbij met haar pootjes op je voeten… Goed bedoeld maar, aangezien ze ondertussen uitgroeide tot een flinke, gezonde jongedame van 23 kg met gróte, forse pootjes (dat belooft!), is dat nogal ‘heavy’! 

Samengevat: Holly  heeft een geweldig karakter en is een topgriet! 

Cresta Social Messenger
DOE EEN GIFT